PROJECTE SOLIDARI

TRACKS DEL 21
UN PROJECTE DE CARÀCTER SOLIDARI...AMB QUI HO FAREM?

CorAvant i el seu projecte de formació, orientació i seguiment en l’activitat física i les proves d’esforç en joves esportistes amb cardiopaties congènites.

CorAvant ofereix resposta a les necessitats a les persones amb cardiopatia congènita i a les seves famílies. Treballa en diferents eixos i projectes:
  • Atenció a persones amb cardiopatia congènita
  • Atenció a famílies amb fills i filles amb cardiopatia congènita
  • Atenció als professionals
  • Aventures.cor. Les colònies de CorAvant
  • Espais de trobada
  • Projecte Cors Valents
  • Recerca: Impacte en les relacions familiars a partir del diagnòstic de cardiopatia congènita i la seva influència en el desenvolupament de l’infant

ESPORT SENSE RISC

El cas del Dani Jarque va marcar un abans i un després amb la sensibilització de les malalties cardiovasculars. El jugador perico patia una cardiopatia congènita. El cas del Dani, el del jugador del Sevilla Antonio Puerta o més recentment, la mort del jugador de la Fiorentina Davide Astori demostra que les cardiopaties en esportistes no són casos aïllats. A Catalunya, 38.000 persones tenen cardiopaties congènites

La Marató de TV3 va dedicar l'edició 2014, a les malalties del cor

Tot i així, els avenços mèdics dels últims anys han permès que el 90% dels nadons afectats arribin a l’edat adulta. Un diagnòstic precoç i un seguiment exhaustiu permeten als nens i nenes portar una vida gairebé normal. El repte en aquest sentit, és ajudar a garantir que els nens i nenes amb cardiopaties congènites tinguin la possibilitat de practicar activitats esportives, finançant controls mèdics periòdics i proves d’esforç.

"...les cardiopaties entre els esportistes no són casos aïllats..."

TRACKS DEL 21
UN PROJECTE DE CARÀCTER COL·LABORATIU...COM HO FAREM?

Mitjançant una plataforma de crowdfunding solidari (elmeugradesorra.org). Aquesta plataforma aprofita els reptes personals per convertir-los en solidaris. Els fons recaptats a través de les donacions de tercers són destinats a un projecte solidari.

Kudos i recompenses

Actualment existeixen aplicacions mòbils on es poden enregistrar activitats esportives, per després poder-les compartir amb els altres usuaris i seguidors, i que aquests, a la vegada, puguin atorgar reconeixements (kudos). Aquesta interacció importada al projecte nodreix el segon eix solidari.
Cada etapa completada serà compartida a les xarxes socials per a esportistes, on els followers podran recompensar-la amb kudos. D’altra banda, en aquestes mateixes xarxes, també es crearan reptes, on els usuaris que vulguin podran donar, sumar i acumular quilòmetres de les seves activitats esportives a favor del repte solidari.

Com?

Atraient patrocinadors que transformin kudos i quilòmetres acumulats en donacions a la fundació Coravant.

"Cada etapa completada serà compartida a les xarxes socials per a esportistes, on els followers podran recompensar-la amb kudos."

Amb qui?

A través de la xarxa social per a esportistes Strava
Aquesta aplicació permetrà enregistrar, analitzar i compartir cada una de les vint-i-una activitats de bicicleta que conformen Tracks del 21. Garantir una bona difusió per les xarxes i també a través de la mateixa aplicació, per assegurar així, el màxim nombre de seguidors que atorguin el màxim número de kudos per cada una de les etapes.

Aquesta mateixa aplicació permetrà també crear reptes perquè els usuaris puguin cedir els quilòmetres de les seves activitats al projecte solidari, durant el transcurs de Tracks del 21.