-ETAPA 14- FORCALQUIER / APT

Jornada més relaxada i de transició per la qual transcorre la catorzena etapa dins de la regió del Luberon. Cal tenir en compte, però, que el desnivell positiu acumulat total és de 700 metres, que es concentren gairebé en la seva totalitat en els primers 25 quilòmetres, on destaquen dues petites cotes que, amb el cansament dels dies anteriors, es poden fer més feixugues del que inidica el seu desnivell mitjà. Un cop passat Cereste, el recorregut es molt més favorable, sobretot quan el track enganxa un tranquil carril bici que ens portarà fins a Apt.

ESPÒNSOR — INFORMACIÓ CLAU

COST ETAPA: 350 €

PRINCIPALS ATRACTIUS:

Ruta que travessa el Parc Natural del Luberon, declarat reserva de la biosfera per la UNESCO.

Pas pel petit poble de Reillanne, típic poble de la Provença, situat dalt d’un turó amb vistes extraordinàries de l’Alta Provença.

Priorat de Carluc: monestir del segle XI al pas de la Via Domitia, encaixat a un penya-segat; l’aigua de les fonts encara nodreix un petit torrent sota el monestir.

Fi d’etapa a Apt, capital del Luberon i conegut pel seu famós mercat provençal, que té lloc cada dissabte des de temps de l’Edat Mitjana.

Dificultat etapa Després de cinc etapes de fons i de resistència, la 14a etapa no presenta dificultats destacables. Només remarcable la seva longitud.