-ETAPA 15- APT / SAINT GILLES DU GARD

Etapa molt atractiva ateses les ciutats i pobles que anem trobant i dels quals podrem gaudir durant el recorregut de la quinzena etapa. D’altra banda, cal destacar que durant la jornada s’abandona el terreny escarpat del Luberon per endinsar-se a les planures de la regió del Gard. Abans, però, caldrà creuar el Parc Natural Regional des Alpilles (Les Baux de Provence, 3 km al 4,7%). En definitiva, una barreja de paisatges i ciutats de la Provença que fan d’aquesta jornada una de les més interessants de tot el recorregut. Respecte a les característiques de l’etapa, destaca per damunt de tot la longitud en quilòmetres i les altes temperatures que haurem d’afrontar, considerant l’època de l’any en què ens trobarem.

ESPÒNSOR — INFORMACIÓ CLAU

COST ETAPA: 600 €

PRINCIPALS ATRACTIUS:

Sant Remy Provence, ciutat icònica de la Provença envoltada de camps de gira-sols. Van Gogh va immortalitzar Saint Remy al quadre La nit estelada.

Parc Natural del Luberon i Parc Natural Regional de les Alpilles en només una etapa. Natura en estat pur.

Les Baux de Provence: poble medieval a la serralada de les Alpilles. La seva ciutadella i els seus carrerons empedrats són de parada més que obligatòria.

Arles, declarada patrimoni mundial de la humanitat pel seu casc antic i els monuments romans, per formar part del Camí de Santiago i la Camarga, espai natural d’interès mundial i reserva de la biosfera.

Dificultat etapa: Jornada amb una longitud i desnivell considerable, fet que implicarà haver de pedalar durant les hores centrals del dia.