-ETAPA 9- SUSA / BRIANÇON

Etapa reina amb 90 quilòmetres i més de 3300 metres de desnivell positiu acomulat. Els primers 35 quilòmetres són de duresa extrema: Colle delle Finestre, amb 17 quilòmetres al 10%; cal sumar-hi que en els últims 9 apareix la grava per donar més èpica a l’ascenció. Port de pas al Giro de 2015 amb Mikel Landa al capdavant. Seguit d’un breu descens, s’encara el sostre de Tracks del 21 –la Testa dell’Assietta (2566 m)– per continuar planejant durant 17 quilòmetres a més de 2300 metres d’altitud fins arribar a Sestrieres. Després d’un llarg descens, s’afronta l’última dificultat del dia: Coll de Montgenèvre, ja en territori francès.

ESPÒNSOR — INFORMACIÓ CLAU

COST ETAPA: 850 €

PRINCIPALS ATRACTIUS:

Etapa reina de Tracks del 21 amb 90 quilòmetres i més de 3.300 metres de desnivell positiu acumulat.

Coll delle Finestre, comunica la vall de Susa amb la de Chisone. Colós alpí de 17 quilòmetres al 10% de pendent mitjà dels quals els últims 9 no són per asfalt.

Cima Coppi (pel Giro d’Itàlia) Cima Coope (per Tracks del 21) és el port de muntanya amb més altitud de tot el recorregut: Testa dell’Assietta (2566).

Pas per Sestrieres, mític final d’etapa en múltiples edicions del Giro d’Itàlia i del Tour de França.

Coll de Montgenèvre (1854m). Durant l’ascensió deixarem enrere terres italianes per continuar per territori francès.

Arribada a Briançon, amb 1326 metres d’altitud, és la ciutat més alta de França i declarada per la UNESCO patrimoni mundial.

Dificultat etapa: Primera etapa d’alta muntanya, la més extrema per desnivell, duresa i longitud.